miércoles, 30 de octubre de 2013

Paisos i capitals de la UE


Festes retribuïdes!!

FESTES!
6 de desembre - La constitució
8 de desembre - L'Immaculada Concepció
25 de desembre - Nadal
1 de gener - Any Nou
1 de maig - Dia del treballador
1 de novembre -  Dia de tots els Sants
Divendres Sant - Setmana Santa

Permisos retribuïts

- Matrimoni del treballador/a:
15 dies naturals
-Matrimoni de pare o mare, fill o germà
1 dia natural en la data de celebració de l'esdeveniment.
- Naixement d'un fill/a
3 dies (4 dies si cal fer un desplaçament de més de 200 km)
-Trasllat del domicili habitual 
2 dies (no seran acumulables a la llicència per matrimoni)
- Accident, malaltia greu o hospitalització i intervenció quirúgica sense hospitalització que precisi repòs domiciliari de parent fins al segon grau de consanguinitat o afinitat i germans polítics
3 dies, (4 dies si cal fer un desplaçament de més de 200 km)
(Els 3 dies per hospitalització o repòs domiciliari podran gaudir-se dins dels 10 primers dies) 
- Defunció de cònjuge, pares, pares polítics, fills i germans
4 dies (5 dies si cal fer un desplaçament de més de 200 km)
- Defunció, de parent fins al segon grau de consaguinidad o afinitat i germans polítics
2 dies (3 dies si cal fer un desplaçament de més de 200 km)
- Lactància d'un fill menor de nou mesos
1 hora al dia , que es podrà dividir en dues fraccions o substituir per una reducció de mitja hora en la seva jornada tant al principi com al final de la mateixa.
(La mare podran acumular-la en 15 dies) 
- Naixements de fills prematurs o que, per qualsevol causa, hagin de romandre hospitalitzats a continuació del part
1 hora al dia (Així mateix, tindran dret a reduir la seva jornada de treball fins a un màxim de dues hores, amb la disminució proporcional del salari)
- Compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal, comprès l'exercici del sufragi actiu i la funció de jurat pel temps indispensable. 
Si suposés la impossibilitat de prestació de treball en més del 20 % en un període de tres mesos, podrà l'empresa passar-ho a la situació d'excedent forçós

Miners a Lleó

Al municipi de Pola de Gordón, Leon, al pozo emilio del valle, sis miners van perdre la vida per culpa de una fuga de gas, a 694 metres de terra.
Els miners es van veure sorpresos per una fuga de gas de grisú, un gas que devora l'oxigen, no va donar temps a evacuar la mina, i els miners mes propers a la fuga van caure desplomats al instant, no va ser culpa de la seguretat, ja que tot estaba al dia i en ordre, a pesar de les nombrosses queixes de aquesta mina.

Vaga de Panrico


Els treballadors de Panrico han acordad en una assamblea fer una vaga indefinida que va començar el dia 26.10.2013 per protestar per no cobrar a la nomina de septembre
La primera votació va predominar continuar amb la vaga amb 209 vots a favor i 89 encontra.
La segona va seguir predominant amb mes vots possitius que negatius (219 a 72).
Els sindicats denuncien que la empresa vol despedir a 252 treballadors.

Graus de parentesc.


miércoles, 23 de octubre de 2013

Charles Chaplin - Tiempos modernos

Charlot trabaja en la cadena de montaje de una fábrica. La monotonía de la labor que realiza apretar tuercas durante ocho horas seguida le provoca una crisis nerviosa, por lo que pierde su trabajo y debe ser ingresado en un sanatorio. Ya repuesto, es detenido por encontrarse casualmente a la cabeza de una manifestación obrerista y es encarcelado. En prisión logra evitar la fuga de unos peligrosos delincuentes, lo que le vale ser premiado con una cómoda celda para él solo y otros privilegios. En el exterior las cosas no van nada bien para los obreros. El paro y la miseria se ceban en la clase trabajadora y las revueltas están a la orden del día. Gamine, una hermosa muchacha que sobrevive como puede en medio de tanta pobreza, pierde a su padre, obrero en paro, cuando la policía reprime con extrema dureza una manifestación obrera. Sus hermanas pequeñas son enviadas a instituciones estatales, y para evitar correr la misma suerte, Gamine huye y comienza a vagar por las calles.Mientras tanto Charlot es puesto en libertad, cosa que no le agrada demasiado porque vivía muy bien en prisión. Aunque el sheriff Couler le proporciona una carta de recomendación, no tiene suerte al buscar trabajo y decide cometer algún pequeño delito para volver a la cárcel, único lugar en el que ha sido feliz y ha llevado una vida tranquila. Cuando Gamine roba una barra de pan, Charlot dice a la policía que el ladrón es él. A partir de ese momento, el pequeño vagabundo y la golfilla vivirán una serie de divertidas peripecias mientras buscan la felicidad, que siempre parece mostrarse esquiva con los humildes.